Frå pressa

(...)Det musikalske møtet mellom Kringkastingsorkesteret og Kvarts ble mye mer enn et bra bokstavrim. Det slo torsdag kveld rett og slett gnister på Rudi gard, både musikalsk og humormessig. (...)
Geir Teigøyen, GD 12.08.2010 


(...) Steinsprang er siste utgivelse fra folkemusikklaget Kvarts, en nytenkende gjeng som gjennom fikse omarbeidelser av tradisjonsmateriale lager folkemusikk for en ny tid. Tenk på dreieskiva på gamle radioapparater. Mens du skrur ("scroller" heter det vel nå) deg bortover søkebrettet fanger du opp snutter og brokker av all verdens musikkuttrykk. Slik er det med Kvarts: De "tager litt av alt", med Hannah Winsnes, og tilfører et pletora av elementer til norsk tradisjonsmusikk, mikser og stemmer, speller og danser. Shaken, not stirred? Vel, først blandet, så foredlet, er vel formelen. Og slik som den virker! Gammel vin på nye flasker, musserende og med trykk. (...) Mollstemninger, glade masurkaer, setervollens toner og tradisjonelle melodier i arrangementer som sprenger rammer for tid og rom. En "trez dansant" plate, smakfull, leken, yndig og med den rette reisning. En klassiker. (...) 
Bjørn Hovde, Groove.no

...”deres suverene musikalske innlevelse ga en ny klangdimensjon til marsj og masurka, vals og springar uten noensinne å henfallle til publikumsfrieri. KVARTS har nettopp gitt ut sin første CD, og jeg våger påstanden at denne utgivelsen flytter grenser og vil tvinge fram en ny definisjon av gammeldans-musikken. Endelig har norsk folkemusikk ikke noe å misunne Irland”….
Ida Lou Larsen, Nationen

Skal - skal ikkje ble et høydepunkt i Førde. (…) Skal - skal ikkje kan gi norsk folkemusikk et nytt publikum, samtidig som den står støtt i tradisjonen. Et løft for folkemusikken i Norge, intet mindre.
Arne Berg, NRK

Det kanskje mest vellukka i Skal – skal ikkje er spenninga mellom samtid og fortid. Medan kostyme og musikk har element av tradisjon i seg, tematiserer den velskrivne teksten notida. Denne koplinga skapar ei tidlaus ramme kring møtet mellom mann og kvinne. [Til hausten] kan folk kringom heile landet gleda seg til eit drama som rommar musikk, song og dans av ypperste folkemusikalske merkje.”
Klassekampen, 10.07.02

Skal – skal ikkje er blitt en særegen og flott teateropplevelse. Her er ikke folkemusikken brukt som et symbol på forgangne tider. Tvert imot. Han og hun er typiske unge mennesker av i dag og antakelig mer fortrolige med rock og rap enn med slått og stev. (…) Til høsten reiser Skal – skal ikkje ut på turné med Rikskonsertene. Gå ikke glipp av en stor opplevelse hvis den kommer til ditt hjemsted. Publikum i Førde var ikke i tvil: Hele salen reiste seg og hilste ensemblet med velfortjente ovasjoner.
IdaLou Larsen, Spelemannsbladet

Last ned bilete i høg oppløysing

Hallindølen 18. mai 2009: http://www.hallingdolen.no/hdspelar/bildeserie/article82968.ece

Hallingdølen 18. mai 2009: http://www.facebook.com/ext/share.php?sid=83152806364&h=QflwW&u=bljCJ&ref=mf
Developed by BeWide Technologies     Published with WideCMS 4